Wednesday, 25 January 2012

budak kampung bila dapat pakai tepon iPhone akan terserlah sifat jakunnya

Guys, do you ever and ever feel embarrassed after doing something shallow in your live? Maksud i perbuatan yang menampakkan sangat kejakunan uols pada gajet-gajet pintar la ni?

Please-lah... i feel terrible about this and wish i could change the past, but i can't,  especially it happened in front of my colleagues.

Ceritanya begini, semalam i berkunjung ke rumah salah seorang colleagues i yang duduk kat PJ. Dipendekkan cerita, kebetulan rumah colleague i tu pun turut dihuni oleh sekumpulan budak yang i called active children dan manja sesangat dengan i. Entahlah anak-anak siapa dia rembat. Hehe~

Manja okey, dan sebab manja punya pasal lah i biarkan depa main Iphone 4 kesayangan i tu. Jangan bagi rosak dah. Tak pasal-pasal i jentik telinga.

Dan pagi tadi semasa berada di pejabat dan on the way to the meeting, i pun tengoklah IPhone 4 dalam beg, kot-kot ada mesej yang masuk ke, miss call ke, sambil tu nak letak telefon tu dalam mode silent.

Time i tekan skrin tu, i terkejut... nak tahu kenapa? Iphone tu banyak sembang dowh. Mak aih... uols bayangkanlah bagaimana malunya i kerana setiap kali i tekan skrin, confirm ada suara pompuan bagitau apa yang perlu dibuat. Tekan itu tak boleh, dia kata "double tap", ntah nak cari bahagian setting pun tak boleh, sebab hanya function yang teratas sahaja boleh dilihat. Selebihnya ada kat bawah dan langsung tak boleh discrollkan naik ke atas.


Tuesday, 24 January 2012

Sekapur sirih, seulas pinang.

This is my first ever penulisan dalam dunia maya... jadi please don`t laugh at me sekiranya terdapat banyak kesilapan yang saya buat...

I know who i`m... and i bukan nak kejar glams segala dengan menulis di alam maya ni...

Saja nak berkenalan dengan lebih ramai kengkawan kat luar. Tak kiralah yang tua ke atau yang sudah berpangkat datuk... semua i terima. Yang penting uols ikhlas untuk berkawan dengan i. At least taklah i duduk buang masa dengan menternak lemak kat rumah rite?...

Okeylah i pun tak dapat tulis lama-lama, kepala tengah pening sebab godek-godek menatang alah ni...

Nak cari edit-edit pun kena perah otak segala... susahnya berblog.

Oh ye, kepada yang senior-senior, master-master dan otai-otai semua tu, please do help me... i harap uols beri tunjuk ajar kepada budak yang baru belajar how to working well in blogging arena macam i ni...

Besok lusa kita cerita lagi ek....